top of page

U l t i m a  T h u l e

Vår konsertvirksomhet har spent over et vidt spekter, fra "Queen Tribute" i samarbeid med Øystein Fevang og Jardar Johansen, til monumentale verker som Händels Messias, Brahms' Ein Deutsches Requiem og Mozarts Requiem. Hovedintensjonen er å være allsidig og avvekslende. Eneste kriterium i valg av stoff er at det skal være kvalitet på musikk, arrangementer og framføringer.

 

De mer tradisjonelle konsertene inkluderer selvsagt våre populære julekonserter. Disse har vært variert fra litt utradisjonelle "Swinging Christmas" til tradisjonelle kirkekonserter.

Koret har også et ønske om å drive veldedighet, og arrangerer årlig en veldedighetskonsert hvor støtten går til New Beginningz, et barnehjem som tar seg av vanskeligstilte og foreldreløse barn i Sørafrika. I mer lokale tiltak deler vi ut et antall gratisbilletter til våre konserter til matsentralen, slik at alle skal kunne nyte vakker korsang. 

 

Koret prøver å reise på en tur hvert annet år. Vi har vært i Østerrike, Italia, (3 ganger), Slovakia, Slovenia, Polen og Spania. I tillegg har vi deltatt i Skien int. korfestival. 

I 2010 opplevde vi å være hedersgjester blant norske og nordiske etterkommere i Seattle og omegn, og fikk delta både i midtsommerfeiringer i ekte skandinavisk stil og musikkfestival med oppføring av Griegs Peer Gyntmusikk på norsk!

I april 2017 gikk turen til Malaga, der vi deltok i klassen for kammerkor. Vi gjorde en meget god innsats og plasserte oss i øverste divisjon.

I mai 2018 deltok vi i Schubertfestivalen i Wien. I konkurransen sang vi til gullmedalje, i tillegg gjennomførte vi to meget gode konserter - blant annet deltok vi i åpningskonserten, og en vennskapskonsert der vi sang sammen med et kor fra Russland, et kor fra Filippinene og orkester.

I mai 2019 deltok vi i konkurransen "Riga Sings". Vi er etter hvert blitt så mange sangere at vi kunne delta i kategori A1, blandet kor 31 eller flere sangere, vanskelighetsgrad I. I skarp konkurranse med store russiske, svenske og latviske kor, fikk vi gull nivå 2.

I 2020 opptrådte vi sammen med Marit Sandvik på Nordlysfestivalen, der vi sang bossa nova, sammen med brasilianske musikere. Definitivt ut av komfortsonen.

 

Og vi fortsatte ute av komfortsonen: I juni 2022 presenterte vi en storstilt Queen-konsert på The Edge i Tromsø, i samarbeid med Øystein Fevang og flere profesjonelle artister. 

I juni 2023 skal koret konkurrere i korfestivalen Sound Waves i Linz, Østerrike.

bottom of page