U l t i m a  T h u l e

Vår konsertvirksomhet har spent over et vidt spekter, fra "Erotisk aften" i samarbeid med multikunstneren og humoristen Karl Gustav Gjertsen til monumentale verker som Händels Messias, Brahms' Ein Deutsches Requiem og Mozarts Requiem. Hovedintensjonen er å være allsidig og avvekslende. Eneste kriterium i valg av stoff er at det skal være kvalitet på musikk, arrangementer og framføringer.

 

Av mer tradisjonelle konserter er selvsagt julekonsertene, som har sitt trofaste publikum, og Mandelakonsertene som vi har arrangert i alt 12 ganger siden 2005. Mandelakonsertene er veldedighetskonserter, der støtten går til New Beginningz, et barnehjem som tar seg av vanskeligstilte og foreldreløse barn i Sørafrika.

Julekonsertene har variert fra mer utradisjonelle "Swinging' Christmas", til mer tradisjonelle kirkekonserter.

 

Koret prøver å reise på en tur hvert annet år. Vi har vært i Østerrike, Italia, (3 ganger), Slovakia, Slovenia, Polen og Spania. I tillegg har vi deltatt i Skien int. korfestival. 

I 2010 opplevde vi å være hedersgjester blant norske og nordiske etterkommere i Seattle og omegn, og fikk delta både i midtsommerfeiringer i ekte skandinavisk stil og musikkfestival med oppføring av Griegs Peer Gyntmusikk på norsk!

I april 2017 gikk turen til Malaga, der vi deltok i klassen for kammerkor. Vi gjorde en meget god innsats og plasserte oss i øverste divisjon.

I mai 2018 deltok vi i Schubertfestivalen i Wien. I konkurransen sang vi til gullmedalje, i tillegg gjennomførte vi to meget gode konserter - blant annet deltok vi i åpningskonserten, og en vennskapskonsert der vi sang sammen med et kor fra Russland, et kor fra Filippinene og orkester.

I mai 2019 deltok vi i konkurransen "Riga Sings". Vi er etter hvert blitt så mange sangere at vi kunne delta i kategori A1, blandet kor 31 eller flere sangere, vanskelighetsgrad I. I skarp konkurranse med store russiske, svenske og latviske kor, fikk vi gull nivå 2.

I 2020 opptrådte vi sammen med Marit Sandvik på Nordlysfestivalen, der vi sang bossa nova, sammen med brasilianske musikere. Definitivt ut av komfortsonen.

 

Og vi håper å kunne delta i "Sound Waves Linz" i Østerrike i 2021.